Noč branja zaznamovali terapevtski kužki

Noč branja zaznamovali terapevtski kužki

Na Osnovni šoli Vojnik se vedno dogaja kaj zabavnega. Za nami je še en uspešno izpeljan projekt Noč branja 2024.

Učenci razredne stopnje so morali opraviti precej obveznosti, da so prišli do vstopnice za spanje v šoli. Kar 130 jih je prebralo izjemno veliko knjig, poleg tega pa so nastali še krasni izdelki, ki so razstavljeni v avli na razredni stopnji.

V petek so nas kot gostje obiskali iz športnega kinološkega društva Celeia in s sabo pripeljali tri terapevtske kužke. Predstavili so delovanje terapevtskih psov, ravnanje z njimi in zdravljenje bolnikov. Povedali so tudi veliko zanimivosti ter pokazali nekaj trikov, kaj vse se kužke da naučiti. Za zahvalo smo jim izročili pasje piškote, ki so jih izdelali petošolci v delavnicah pred tem.

Ostali učenci od prvega do četrtega razreda so ustvarjali živali na različne načine – iz škatel, origami živalce, lutke … več si lahko pogledate v galeriji na spletni strani OŠ Vojnik.

Zvečer so sledile igre na temo živali in kasneje tudi kino večer. Zjutraj smo se odpravili na sprehod po Vojniku, po zajtrku pa so starši prišli na ogled razstave, ki bo na voljo za ogled še en mesec.

Kaja Humski

Dostopnost