Tabor za nadarjene

Tabor za nadarjene

19. in 20. maja 2023 je na Lovskem domu Vojnik ter na OŠ Vojnik potekal tabor nadarjenih z naslovom »Učenje za življenje«.

Glavni namen tabora je bil pridobivanje najrazličnejših veščin ter spodbujanje potencialov in talentov naših učencev. Cilj tabora, da učenci pri pripravi tabora sodelujejo od samega začetka, tako da po skupinah glede na njihove talente in interese skupaj z mentorji že pred začetkom tabora planirajo in pripravijo delavnice, katerih so se na taboru nato udeležili vsi, je bil dosežen!

Prvi dan tabora je potekal zunaj, in sicer na Lovskem domu Vojnik, kjer so se učenci preizkušali v skavtskih veščinah. Tabor se je na večer preselil nazaj v šolo, kjer smo se ob smehu, vicih, glasbenih in dramskih nastopih zabavali še dolgo v noč. Zjutraj smo nekoliko utrujeni, a v pričakovanju, kaj nam nov dan prinaša, začeli z zajtrkom v rožicah ter nadaljevali z delavnicami na različnih področjih. Zaključili smo v poznih popoldanskih urah, polni novih znanj, okrepljenih veščin, lepih prijateljstev in nepozabnih spominov. Več o taboru pa v spodnjem videu, ki so ga učenci pripravili tekom tabora.

Valerija Podlesnik, vodja tabora

Dostopnost