Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

8. 2. 2024 je v Novi Cerkvi potekala proslava ob Prešernovem dnevu – slovenskem kulturnem prazniku.

OŠ Vojnik je sodelovala pri organizaciji in oblikovanju programa skupaj z Glasbeno šolo Celje. Nastopili so učenci POŠ Nova Cerkev – pevci in folkloristi pod vodstvom Damjane Ferlic, harmonikarja Anže in Jaka Božnik ter mladi glasbeni talenti GŠ Celje: Amalija in Glorija Jager, Jakob Hladnik, Lucija Marčič in Nina Šplajt, ki so igrali solistično in v komornih zasedbah s še nekaj učenci iz drugih osnovnih šol. Pripravili so izvrstne točke klasičnega glasbenega programa, s katerim se bodo predstavili na letošnjih tekmovanjih.

Tudi učitelji so pomembno prispevali h kulturnemu programu: povezovala ga je Urška Koželj, Vesna Kotnik je pela ob spremljavi harfe, slavnostna govornica pa je bila Emilija Kladnik Sorčan.

Letos so poleg priznanja za življenjsko delo na področju kulture prvič podelili tudi občinska priznanja učencem in dijakom, ki so v preteklem letu dosegli odlične uspehe na področju umetnosti. Poleg zgoraj naštetih, ki so nastopali, so priznanje za glasbene dosežke dosegli tudi Pia Pinter Delopst ter še nekateri nekdanji učenci OŠ Vojnik in OŠ Frankolovo. Priznanje za področje likovne umetnosti je prejela Pia Amon. K uspešno izpeljanemu dogodku so pripomogle tudi učiteljice POŠ Nova Cerkev kot gostiteljice, sceno pa je oblikovala Lidija Štimulak.

Emilija Kladnik Sorčan

 

Dostopnost