Tradicionalni slovenski zajtrk in skrb za zdravje

Tradicionalni slovenski zajtrk in skrb za zdravje v 1. in 2. razredu POŠ Socka

V petek, 17. novembra 2023, je potekal dan slovenske hrane, v slopu katerega smo obeležili tradicionalni slovenski zajtrk.

V 1. razredu POŠ Socka smo ta dan imeli naravoslovni dan, v okviru katerega smo se pogovarjali o tradicionalnem zajtrku, čebelah, zdravi prehrani in o skrbi za zdravje. Dan je bil res pester in zanimiv, saj nas je obiskal čebelar in nam povedal veliko zanimivega. V okviru dneva dejavnosti smo spoznali tudi čebelice ter živila, ki sestavljajo tradicionalni zajtrk, ustvarili smo svoj pogrinjek za zajtrk, naučili smo se »čebeljo« pesmico in »čebelji« ples, izdelali pa smo tudi čebelice iz tulcev. Pri tem so se nam pridružili otroci iz vrtca. Dan je bil res pester in zanimiv.

Veronika Pirman

 

 

 

Dostopnost