Dnevni arhiv: 19 junija, 2024

Tehniški dan za učence osmih razredov

TEHNIŠKI DAN ZA UČENCE OSMIH RAZREDOV

V ponedeljek, 17. junija, smo za učence osmih razredov izpeljali tehniški dan na temo kovine.

Tehniški dan je potekal na Šolskem centru Celje, kjer so profesorji te šole za naše učence pripravili delavnice. Pokazali so jim postopek rezkanja na rezkalnem stroju, kjer so si izrezkali kocko v kocki, izdelali so si piščalko, prav tako so spoznali in si ogledali CNC-stroje in izrezali navoje, ta dan so lahko tudi risali z računalniškim programom in si izdelali obesek.

Naši učenci so v večini uživali pri delu, saj so imeli možnost uporabljanja novih strojev za obdelavo kovin, ki jih na naši šoli nimamo.

Vilma Ošlak

Tekmovanje Razvedrilna matematika

TEKMOVANJE RAZVEDRILNA MATEMATIKA

Matematika je lahko popolnoma drugačna, kot smo jo vajeni.  Lahko je zabava in razvedrilo.  Le  do nje moramo pristopiti malo drugače.

V želji, da jo na takšen način začutijo tudi naši otroci,  smo v šolskem letu 2023/2024 za učence od 6. do 9. razreda organizirali tekmovanje razvedrilna matematika. Namen tekmovanja je bilo širjenje in poglabljanje znanja matematike, utrjevanje algoritmičnega mišljenja, logičnega sklepanja, računskih spretnosti in prostorske predstavljivosti.

Šolsko tekmovanje je potekalo 12. 12. 2023 in pri tem je sodelovalo 34 tekmovalcev. Bronasto priznanje so osvojili naslednji učenci: Jure Lipovšek, Marcel Žibret, Izabela Vitez, Ema Božnik, Neža Planko, Bine Poznič, Tinkara Štravs.

3. 2. 2024 sta našo šolo na državnem tekmovanju na OŠ Mozirje zastopala dva učenca. Marcel Žibret, učenec 7. b, je prejel srebrno državno priznanje.

Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo za izjemen dosežek.

Metka Klinc, koordinatorica tekmovanja

.

Dostopnost