KUHNAPATO – DOMAČI OKUSI NA NAŠI MIZI

Kuhnapato – domači okusi na naši mizi

Tudi letos učenci sodelujejo pri projektu Kuhnapato.

Tokrat smo v kuhinji pripravili pravo eksplozijo domačih okusov. Naš meni je bil prava klasika: dišeča pečenica, slastna repa in odličen matevž.

Matevž, preprosta, a okusna jed iz krompirja in fižola, je bil prava zvezda krožnika. Njegova kremasta tekstura in bogat okus sta se odlično podala h kisli repi, ki je s svojo svežino in rahlo kiselkastim okusom lepo uravnotežila celotno jed. Za piko na i pa smo dodali še pečenico, ki je s svojo sočnostjo in bogato aromo povezala vse okuse v harmonično celoto.

Pri kuhanju smo se zabavali, hkrati pa spoznali pomen tradicionalne slovenske kulinarike. Vonj po domačih jedeh se je širil po šoli, nasmehi na obrazih učiteljev in učencev pa so povedali vse – bilo je okusno! Komaj čakamo naslednjo kuharsko pustolovščino!

Maja Luković in Katarina Meža

Orodna vrstica za dostopnost