Teden otroka POŠ Socka

Teden otroka na POŠ Socka

Na Podružnični osnovni šoli Socka smo med 7. in 11. oktobrom 2024 obeležili Teden otroka s pestrim naborom dejavnosti, namenjenih vsem učencem od 1. do 5. razreda.

Učenci 1. in 2. razreda so imeli tehniški dan z naslovom TO SEM JAZ, na katerem so se skozi različne dejavnosti bolje spoznali kot razred in se posvetili samospoznavanju. Učence je obiskala tudi zobna sestra, ki jim je na zanimiv način predstavila pomembnost ustne higiene. Veliko navdušenja je požel tudi ogled lutkovne predstave v izvedbi društva Gallus, ki so si jo učenci ogledali na POŠ Nova Cerkev.

Učenci 3. razreda so imeli naravoslovni dan na kmetiji Razgoršek. Učenci so z navdušenjem sodelovali pri dejavnostih in spoznali različno delo na kmetiji.

Učenci 4. in 5. razreda pa so imeli naravoslovni dan z naslovom TO SMO MI, na katerem so se skozi različne vaje in igre urili v sodelovanju, povezanosti in delovanju kot skupina. Aktivnosti so bile zasnovane tako, da so krepile medsebojno zaupanje in timski duh.

Poseben dogodek Tedna otroka je bila jesenska noč v šoli, ki se je odvila v noči z 10. na 11. oktober. Učenci celotne podružnice so prespali v šoli, kar je bila za mnoge edinstvena in zabavna izkušnja. Po mirno prespani noči nas je v petek obiskal lovec, ki je predstavil svoje delo ter naravoslovne vsebine o živalih in naravi. Poleg tega so nas obiskale plesne učiteljice iz plesne šole SUPERSTAR, ki so učence navdušile s plesno točko in jih povabile k obiskovanju plesnega krožka.

Teden otroka smo zaključili na prijeten način s peko kostanja na šolskem igrišču, kjer so se učenci in učitelji družili, okušali kostanj in uživali v sproščenem zaključku pestrega tedna.

Teden otroka na POŠ Socka je bil poln zanimivih dogodkov, ustvarjalnosti in skupinskega sodelovanja, učenci pa so odšli domov z lepimi spomini in novimi znanji.

Besedilo: Špela Cehner

Fotografije: Špela Cehner, Sabina Skok