Planinski krožek v drugem razredu

Planinski krožek v drugem razredu

V šolskem letu 2023/2024 smo opravili pet planinskih pohodov. Letos so se nam pridružili planinci tretješolci z mentorico Katjo Zupančič.

Na prvem pohodu 14. oktobra 2023 smo se skupaj z velikimi in malimi planinci Planinskega društva Vojnik podali na organiziran pohod do Planinskega doma na Sv. Tomažu. Pot nas je vodila po zanimivi, za nas novi poti, ki je nismo poznali. Na cilju smo uživali v pečenem kostanju, se posladkali s palačinko in se zadovoljni in siti vrnili v dolino.

18. novembra 2023 smo izvedli drugi pohod na Hom. Pot je bila zanimiva in nezahtevna, zato smo se do Planinskega doma na vrhu z lahkoto povzpeli. V lepem vremenu smo uživali na igralih, ki jih je bilo v okolici planinskega doma veliko, napolnili svoje trebuščke z dobrotami in se s precej lažjimi nahrbtniki in vrnili v dolino.

Tretji, zimski pohod, 24. januarja 2024, smo povezali s planinskimi delavnicami, ki jih je na OŠ Vojnik za najmlajše planince prve triade izvedo Planinsko društvo Vojnik. Na ta pohod smo povabili tudi starše planincev. Po končnih delavnicah se je veliko število pohodnikov podalo po nekoliko zimski poti na domačo planinsko kočo. Tam smo se okrepčali s toplim čajem, ki so nam ga pripravili vojniški planinci, se odpočili in opremljeni s svetilkami odšli domov.

Zaključni planinski pohod smo izvedli v soboto, 18. maja 2024.  Planinci prve triade smo se z avtobusom odpeljali do Treh Kraljev, nato pa smo se podali po Urškini poti mimo Črnega jezera do Osankarice. Med potjo smo zbirali žige in spoznavali značilnosti gorske pokrajine. Ker smo obiskali vse točke na naši poti, smo bili v hotelu nagrajeni z Urškino rezino, ki je bila res slastna. Nekoliko utrujeni smo se odpeljali pred OŠ Vojnik, kjer so nas pričakali starši.

Mladi planinci in mentorice se zahvaljujemo Planinskemu društvu Vojnik za organizirane dejavnosti, ki so popestrile naše pohode, razveselile mlade pohodnike in nas naučile novih veščin. Zahvaljujemo se tudi planinskima vodnikoma, Ireni Gorečan in Rajku Čatru, ki sta poskrbela za varen korak na naših poteh. Hvala tudi naši spremljevalki, Petri Kojc.

Urška Agrež, mentorica

 

Dostopnost