Mladi gasilci

NEPOZABNA NOČ ČAROVNIC Z MLADIMI GASILCI V PGD VOJNIK

V petek, 27. 10. 2023, se je skupina učencev, ki obiskuje interesno dejavnost Mladi gasilci, odpravila na zabavo za noč čarovnic v prostovoljno gasilsko društvo Vojnik. Preživeli smo večer, ki je bil poln presenečenj in zabave.

Že na začetku smo imeli težave s prepoznavanjem, kdo je kdo, saj smo se vsi pošastno zamaskirali, da smo ustvarili pravo čarovniško vzdušje. Kljub temu smo hitro prepoznali drug drugega in se skupaj odpravili na dogajanje.

Najprej smo imeli predavanje prve pomoči, kjer smo osvežili svoje znanje o tem, kako nuditi prvo pomoč v primeru nesreče. To je pomembna veščina, ki bi jo morali vsi obvladati, saj nam lahko reši življenje v kritičnih situacijah. Gasilci so nam predstavili osnove oživljanja in nudenja pomoči pri poškodbah.

Po poučnem delu smo si privoščili sprostitev in se preselili v pravo kino dvorano, kjer smo se s pokovko v rokah udobno namestili. Risani film nas je nasmejal do solz.

Ob koncu večera smo se zahvalili vodstvu PGD Vojnik, predsedniku mladinske komisije Roku Repasu in Petri Tržan za vabilo ter pogostitev. Bilo je fantastično druženje, ki nas je še bolj povezalo in nas naučilo pomembnih veščin.

Noč čarovnic z mladimi gasilci v PGD Vojnik je bila odlična priložnost za učenje, zabavo in ustvarjanje nepozabnih spominov. Veselimo se že naslednjih dogodkov in priložnosti za skupno druženje z gasilci.

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«!

Eva Goršič

Dostopnost