September na POŠ Socka

September na POŠ Socka

PRVI ŠOLSKI DAN – 1. 9. 2023

Šolsko leto se je tokrat začelo s petkom, ko smo na POŠ Socka sprejeli naše prvošolce. V letošnjem letu se nam je pridružilo devet učencev in učenk. Petošolke so z dramsko igro Zajček se je izgubil prvošolce naučile, da je ob vstopu v šolo zelo pomembno vedeti svoj naslov. Drugošolci so svojim novim sošolcem in sošolkam razkazali garderobo in učilnico. Vsi učenci in učenke so se strinjali, da so novo šolsko leto z nestrpnostjo pričakovali in da se veselijo vseh dogodivščin, ki jih bodo letos doživeli.

ŠPORTNI DAN ATLETIKA – 20. 9. 2023

Sončno sredo smo izkoristili za prvi športni dan. Učenci in učenke so se preizkusili v atletskih disciplinah. V jutranjih urah so v telovadnici skakali v daljino in v višino. Po malici so opravili s tekom na 60 in 600 m. Na koncu pa so na igrišču pri graščini v Socki metali žogico. Učenci so primerjali svoje letošnje rezultate z lanskimi in se veselili izboljšanja dosežkov.

VRAJEVA PEČ – 40 LET DELOVANJA – 24. 9. 2023

Etno glasbena skupina Vrajeva peč, ki deluje v Socki, je letos obeležila 40-letnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so v večnamenski dvorani v Novi Cerkvi izvedli koncert za krajane. K sodelovanju so povabili tudi šolarje. Povabilu se je odzvala Irena Berzelak, zborovodkinja otroškega pevskega zbora, ki deluje na naši šoli. Na prireditvi so s pesmijo Petelinček je na goro šel popestrili dogajanje na odru.

Sabina Skok

Dostopnost