Planinska šola v naravi

Planinska šola v naravi

Na Osnovni šoli Vojnik se učenci prvič srečajo s šolo v naravi v četrtem razredu. Tako je bilo tudi letos in za četrtošolce je planinska šola v naravi, ki so jo preživeli v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Gorenje, že zaključena.

To, kar so otroci nekoč pridobili mimogrede, med igranjem na travniku ali v gozdu, jim, vsaj delček tega, sedaj načrtno in sistematično približamo v šoli v naravi. Skozi različne aktivnosti ter z raznimi izzivi (športno plezanje, streljanje z lokom, orientacija in orientacijski pohod, moštvene igre, stari običaji, taborniška abeceda, cirkuške igre, naravoslovne igre in dejavnosti v gozdu in ob vodi …) otroci pridobivajo samozavest, sproščenost, premagujejo strah in tako pridobivajo potrditev »Tudi jaz zmorem!«

V planinski šoli v naravi je bilo 57 četrtošolcev iz centralne šole Vojnik in 43 učencev podružničnih šol (POŠ Socka, POŠ Nova Cerkev in POŠ Šmartno v Rožni dolini). Čudovita narava, strokovno in prijazno osebje v CŠOD Gorenje in lepo vreme so našim učencem pričarali čudovito prvo izkušnjo šole v naravi.

Maša Stropnik, vodja planinske šole v naravi

Dostopnost