Oktober na POŠ Socka

Oktober na POŠ Socka

OBISK EKO KMETIJE PLAHTICA – 3. 10. 2023

V tednu otroka so se petošolci odpravili na naravoslovni dan. Z avtobusom smo se odpeljali v Jurklošter. Najprej so se učenci in učenke sprehodili po Orionovi učni poti, kjer so izvedeli marsikaj zanimivega o ozvezdjih, hkrati pa spoznavali zelišča, ki jih lahko najdejo v naravi. Ob prihodu na eko kmetijo Plahtica so najprej pomalicali domač kruh z zeliščnim namazom in domačimi napitki. Sledil je sprehod po bogatem zeliščnem vrtu in delavnica uporabe zelišč v vsakdanjem življenju. Ko je prišel čas za odhod, smo se poslovili od prijazne gostiteljice in mirnega zelenega okolja.

TO SEM JAZ – 6. 10. 2023

Petkov dan so četrtošolci in petošolci izkoristili za kulturni dan. Skozi različne dejavnosti so spoznavali samega sebe in svoja močna področja. Naučili so se, da primerjanje z drugim ne koristi in da moramo tekmovati sami s sabo, da bodo odrasli v odgovorne in empatične odrasle ljudi. Iskali so svoje pozitivne lastnosti in napisali pesem o sebi.

ŠPORTNE IGRE – 6. 10. 2023

V sklopu aktivnosti, ki so se izvajale v tednu športa, so otroci petkov popoldan izkoristili za športne igre. Na travniku ob igrišču v Socki so se ob 17. uri zbrali otroci vseh starosti iz Socke in Nove Cerkve. Mlajši otroci so se preizkusili v štafetnih in drugih športnih igrah. Četrtošolci in petošolci pa so se pomerili v igri med dvema ognjema. Na betonskem igrišču pa je potekala igra malega nogometa, ki je bila namenjena učencem predmetne stopnje. Po končanih igrah so se otroci posladkali z dobrotami, ki so jih pripravile domačinke.

POHOD NA STRNADOV TRAVNIK IN OKOLI KISLICE – 7. 10. 2023

Športno društvo Socka je v okviru tedna športa organiziralo planinski pohod, ki so se ga udeležili tudi planinci s POŠ Socka. Zbrali smo se pred gasilskim domom v Socki. Pot nas je najprej vodila po cesti, nato pa smo se začeli vzpenjati. Po lepi poti skozi gozd smo prispeli na Strnadov travnik. Gozdarja sta nas seznanila z osnovnimi informacijami v gozdu, otroci pa so nato iz naravnih materialov naredili mandalo. Po počitku je bil čas za pot okoli Kislice. Sončni žarki so nas dobro ogreli, ko smo hodili po razgibanem terenu. Ob povratku na Strnadov travnik pa je tam že dišalo po slastnih palačinkah, ki so bile bogato namazane s čokoladnim namazom. Kljub veliko korakom, ki smo jih naredili, smo se v dolino vrnili z lepimi spomini in polnimi trebuščki.

Sabina Skok

Dostopnost