Dunaj

Hitri lončki

V sredo, 31. maja 2023, je urad RS za intelektualno lastnino izvedel nagradno ekskurzijo na Dunaj za zmagovalno ekipo Malih sivih celic, njihove navijače, zmagovalno ekipo Hitrih lončkov ter njihove mentorje. Ekskurzijo je organizirala agencija Kompas.

Tako so na to ekskurzijo odšli tudi Marcel Žibret, Ožbej Jager in Tjan Mastnak. Na Dunaju smo si najprej ogledali Tehniški muzej, nato smo z vodičem odšli na sprehod po Dunaju. Ogledali smo si trg Marije Terezije, Gofburg, parlament ter katedralo sv. Štefana. Imeli smo tudi nekaj prostega časa za individualni ogled Dunaja. Sledila je vožnja po Ringu.

Na tej ekskurziji so bile prisotne tudi ustvarjalke oddaje Male sive celice, ki so se z veseljem družile s tekmovalci in z nami mentorji. Prav tako so bile z nami tudi predstavnice urada RS za intelektualno lastnino, ki so na kratko predstavile s čim se na uradu sploh ukvarjajo.

Ekskurzija je bila za vse nas zelo zanimiva tudi zaradi tega, ker nam je naš vodič povedal veliko zanimivega o zgodovini in svojo razlago podkrepil z veliko anekdotami.

Gotovo se vsi strinjamo, da si učenci takšne ekskurzije zaslužijo, saj veliko prostega časa namenijo ne samo delu za šolo, ampak tudi pripravam na takšna tekmovanja.

Vilma Ošlak, mentorica

Dostopnost