Velikonočne ustvarjalne delavnice

Velikonočne ustvarjalne delavnice

V četrtek, 30. marca 2023, so na šoli potekale ustvarjalne delavnice na temo velike noči za učence od šestega do vključno devetega razreda. Delavnice so bile namenjene učencem, ki radi ustvarjajo, razvijajo ročne spretnosti in so empatični do soljudi.

Delavnic se je udeležilo 62 učencev.

Ta dan so učenci izdelovali velikonočne  zajčke iz lesa pod vodstvom gospe Petre Strnad Ermenc in gospe Vilme Ošlak, pisane venčke iz papirnatih rožic pod vodstvom gospe Sanje Stropnik, velikonočna drevesa pod vodstvom gospe Branke Čakš ter kokoške iz sena pod vodstvom gospe Metke Klinc. Vse te izdelke so odnesli domov in jih bodo v prihajajočih praznikih lahko uporabili kot dekoracijo zase ali pa za svoje bližnje.

Posebnost letošnjih delavnic pa je bila vsekakor delavnica, ki so jo vodile gospa Simona Šarlah, gospa Anja Korošec ter gospa Petra Jager Čakš. Ta delavnica je bila številčno najbolj obiskana, učenci pa so izdelovali »stekleničke upanja«, ki jih bodo naši parlamentarci pod vodstvom gospe Simone Šarlah razdelili onkološkim bolnikom na UKC Maribor in jim s tem dejanjem polepšali dan. Verjamemo, da bodo marsikomu vrnili upanje v svetlo prihodnost. V vse izdelane stekleničke so vstavili listek s svojimi željami oziroma lepo mislijo.

Naši učenci so s tem prostovoljnim delom v popoldanskem času zopet dokazali, kako srčni so in kako jim je mar do ljudi, ki potrebujejo podporo.

Vilma Ošlak 

Dostopnost