Bnožično-novoletne ustvarjalne delavnice

BOŽIČNO-NOVOLETNE USTVARJALNE DELAVNICE

V ponedeljek, 14. novembra 2022, so na šoli potekale ustvarjalne delavnice za učence od petega do vključno devetega razreda. Delavnice so bile namenjene nadarjenim učencem in vsem tistim, ki radi ustvarjajo in razvijajo ročne spretnosti.

Delavnic se je udeležilo 47 učencev predmetne stopnje in trije petošolci.

Petošolci so izdelovali obeske v obliki palčka pod vodstvom gospe Nuše Lilija in gospe Eve Goršič.

Učenci  predmetne stopnje pa so izdelovali adventne venčke pod vodstvom gospe Eve Verdev, namizno dekoracijo v obliki lunice pod vodstvom gospe Metke Klinc, božična drevesca pod vodstvom gospe Branke Čakš, jaslice iz gline pod vodstvom gospe Sanje Stropnik, snežake iz lesa pod vodstvom gospe Petre Strnad Ermenc ter hlevčke pod vodstvom gospe Vilme Ošlak.

Učenci so na teh delavnicah izdelali zelo lepe izdelke zase in za svoje bližnje ter dokazali, da so res ustvarjalni in polni novih in izvirnih idej. Nekaj teh izdelkov bo na razpolago tudi na novoletni tržnici, ki jo organizira šola.

Letošnja posebnost je bila delavnica pod vodstvom gospe Simone Šarlah, v kateri so udeleženci barvali kamenčke ob dnevu prijaznosti, ki jih bodo delili naključnim mimoidočim v Vojniku ter oskrbovancem in zaposlenim v Špesovem domu.

Vilma Ošlak

Dostopnost