Noč športa v Sock

Noč športa v Socki

Septembra se je v Socki odvijal teden športa in učenci POŠ Socka smo otvorili teden z nočitvijo v šoli in športnim popoldnevom, kjer smo imeli različne športne delavnice in s tem spoznavali različne športe.

 

Zbrali smo se malo pred 16.uro, kjer so se učenci seznanili s potekom dela. Razdeljeni so bili v dve skupini s hudomušnimi imeni Ptički in Črvički. Skupine so se ves čas menjavale, tako da so vsi učenci doživeli vse delavnice. Preizkusili so se v judu, ki ga je vodil g. Ivo Knafeljc s pomočnikoma Eli Štokovnik in Jakom Božnikom.

Hkrati je potekala delavnica nogometa na igrišču pri graščini, kjer so učenci doživeli prijetno nogometno izkušnjo v organizacij  NK Vojnika.

Nato je sledila malica, ki je bila prav posebna. Pripravili smo jo namreč sami, s krožkom Šport in sprostitev. Vključeni smo namreč v projekt Staying Healthy, kjer pripravljamo zdravo hrano in vzpodbujamo učence, da posegajo po zdravi in doma pridelani hrani.

Pripravili smo zdrave jabolčne kolačke in tunin namaz.

Učenci so se v drugem delu pomerili v košarki in gimnastiki. Igro z žogo je na zunanjem igrišču predstavila ga. Mateja Oprčkal, gimnastiko pa ga. Sara Padarič.

Učenci so bili nad vsemi delavnicami navdušeni, zato se še enkrat zahvaljujem vsem predstavnikom, ki so bili pripravljeni preživeti popoldan z nami in deliti svoje ogromno znanje in ljubezen do športa mlajši generaciji.

Sledila je večerja s pripravljenimi namazi, ki so jih učenci velikodušno mazali na domač kruh, ki sta ga prispevali družina Podpečan in Švab, za kar se jima iskreno zahvaljujemo.

Nato je sledila podelitev medalj, ki so jih učenci pospremili z bučnim ploskanjem in navdušenjem. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da so bili zmagovalci vsi, ki so se delavnic udeležili.

Sledila sta umivanje in priprava blazin za spanje. Učenci so se razporedili po telovadnici in pripravili na ogled filma. Nekateri so sladko zaspali že med filmom, večina pa je zdržala dlje časa in mirno zaspala malo kasneje.

Noč je minila mirno in naslednje jutro smo začeli z zajtrkom in nadaljevali s športnim dnevom.

Učenci so bili nad Nočjo športa navdušeni. Polni energije, novih izkušenj in znanj so zaključili dan in si zaželeli, da ga naslednje leto spet ponovimo.

 

Maja Drobnič Grosek

Dostopnost