Maj na POŠ Šmartno

Maj na POŠ Šmartno

Mesec maj je bil na POŠ Šmartno poln in predvsem pester z raznimi dejavnostmi.

Že prvi vikend smo z učenci preživeli noč v šoli. Veliko naših učencev se je namreč udeležilo NOČI BRANJA, katerega zaključek je bil v Vojniku. Bilo je zelo zanimivo in zabavno. Za slednjo je seveda poskrbel gost večera, pisatelj Primož Suhodolčan.

V ponedeljek, 9. maja, smo se udeležili predstavitve projekta EVROPSKA VAS in v Celju zaplesali tradicionalen otroški norveški ples.

V maju smo s prvošolci izvedli PLAVALNI TEČAJ na bazenu  Golovec. Prav tako smo imeli v prvem razredu DAN ODPRTIH VRAT. K pouku smo povabili starše. Bilo je prijetno gostiti starše v šoli. Pouk je na ta dan potekal popoldan.

21. maja smo se s planinci odpravili na planinski pohod po Tončkovi poti do Črešnjic in od tam na Stolpnik in nazaj. Pot je bila naporna, vendar smo zmogli.

V okviru projekta ŠOLSKA VRTILNICA smo v pomladnih mesecih na POŠ Šmartno v Rožni dolini oblikovali in zasadili šolski zeliščni vrt z medovitimi rastlinami (sivka, drobnjak, timijan, kamilica, meta, melisa, hermelika …).  Pri projektu so sodelovali predvsem učenci 2. razreda, nekoliko pa so pomagali in se k posameznim dejavnostim vključevali tudi ostali učenci podružnične šole.

Ni nam še zmanjkalo moči. Tudi v mesecu juniju načrtujemo veliko dejavnosti. Prvi junijski dan bomo pričeli s športnim dnevom, ki ga bomo izvedli v obliki ORIENTACIJSKEGA POHODA.

Milanka Kralj