Planica

Obisk pri snežni kraljici

“Le kdo je ne pozna – lepoto iz snega?” Takole smo prepevali v četrtek, 24. 3. 2022, ko smo se polni pričakovanj peljali na ogled kvalifikacij naših orlov.

Pred skoraj dvema letoma nam je naša petošolka, Vanessa Sande, na tekmovanju iz smučarskih skokov “priskočila” nagrado – izlet v Planico. Zaradi pandemije COVID-a 19 smo na to skoraj nehali upati. A obljuba dela dolg, pravijo pri Zavarovalnici Triglav, in Vanessa je prejela svojo nagrado. Učenci drugega, tretjega in petega razreda POŠ Nova Cerkev so se pod planiško velikanko veselili skupaj z njo.

Nič ni moglo skaliti našega navdušenja ob tem dogodku. Niti sončno pomladno sonce, ki je skakalcem onemogočilo izpeljati kvalifikacije v dopoldanskem času. Nič zato, smo rekli in se “oborožili” z navijaškimi rekviziti za drugo leto!

Hvala predstavnici zavarovalnice za prijetno spremstvo ter Zavarovalnici Triglav, ki je izpolnila obljubo. Mi pa bomo še dolgo prepevali, v spomin na krasen dogodek – “Planica, Planica, še pridemo nazaj, v Planico, Planico, pod Ponce v zimski raj!”

Vesna Kotnik