Kultura in pust na POŠ Šmartno

Kultura in pust na POŠ Šmartno

Prvi teden v februarju smo na POŠ Šmartno v R. d. namenili kulturi. Spoznali in ogledali smo si kulturne ustanove, obudili in poglobili znanje o našem največjem pesniku Francetu Prešernu in ob tem pripravili spletni prispevek.

Tudi letos nas narava ni obdarila s snegom, zato smo tudi letošnji zimski športni dan izvedli na drsališču v Celju. Nekateri so že prav spretni drsalci, drugim pa je svojo pomoč in strokovno znanje tudi letos nudila ga. Anja Bratec Lesjak. Brez  poškodb in z nasmeški na obrazu smo zapustili drsališče ter dan zaključili na otroškem igrišču v mestnem parku.

V počitnice smo tudi letos stopili norčavo. Zadnji dan pred počitnicami v šolo niso prišli otroci in učiteljice, temveč pustne šeme. Oblečeni v svoje najljubše junake smo se sprehodili po kraju in si s petjem in preganjanjem zime prislužili bonbon. Na šolskem igrišču smo imeli veliko pustno rajanje. Poleg zabave so bili otroci navdušeni nad baloni, ki jih je učiteljica spretno oblikovala v rožo, kužka, srce ipd. Vsak otrok je dobil balon po svoji želji in ga odnesel domov.

Milanka Kralj