Oktober na POŠ Šmartno

Oktober na POŠ Šmartno

Mesec oktober, barvit jesenski mesec, je bil barvit z dejavnostmi tudi pri nas, na POŠ Šmartno v Rožni dolini.

Že takoj, 1. oktobra, so nas obiskali šmartinski gasilci in skupaj z njimi smo izvedli EVAKUACIJO. Po izvedeni evakuaciji so nam predstavili še gasilski avto, opremo, učenci pa so tudi gasili z aparatom  in vodo. Izkušnja je bila zanimiva in polna adrenalina.

Prvi teden v oktobru so četrtošolci odšli na PLANINSKO ŠOLO V NARAVO. Domov so se vrnili na  smejani in povedali, da so preživeli čudovit teden, poln dogodivščin in novega znanja. Seveda so se spletala tudi nova poznanstva, saj so bili z njimi učenci POŠ Nova Cerkev. Vsi že komaj čakajo poletno šolo v naravi.

Tretješolci so imeli 1. NARAVOSLOVNI DAN. Podali so se na kmetijo Razgoršek, kjer jih vedno lepo sprejmejo, postrežejo in jim pripravijo zanimive delavnice (kuhanje mila, spletanje zapestnic …).

V torek, 12. oktobra, smo v goste povabili g. Tomija Majcna, ki nam je predstavil razne inštrumente in nanje seveda zaigral, mi pa smo ga spremljali s pesmijo in plesom. Mogoče je celo katerega navdušil, da postane profesionalni glasbenik, kot je on sam.

V tednu od 11. do 15 oktobra so se vrstili še TEHNIŠKI DNEVI na temo jeseni. Četrti in peti razred pa je v tem tednu izvedel tudi KULTURNI DAN na temo TO SEM JAZ. Prvošolce pa je obiskal  policist, ki je naše najmlajše pospremil na varno pot.

V ponedeljek, 18. oktobra, smo se odpravili  po okoliških poteh in izvedli ŠPORTNI DAN. Vreme je bilo čudovito, dan pa smo zaključili s sladkanjem s kostanji, katerega nam me skuhala ga. Anita.

Pred odhodom na JESENSKE POČITNICE smo se spomnili še na naše preminule. Pred Domom krajanov smo pod vodstvom ge. Vesne Sevšek Kolin izvedli KOMEMORACIJO.

Ja, oktober je bil poln raznih dejavnosti in zanimivih dogodkov. In kakšen bo november?

Milanka Kralj, vodja POŠ Šmartno